(GÜNCEL) YTÜ ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ SEÇİMİ HAKKINDA

Üniversite genelinde yeterli öğrenci temsilci adayı bulunmadığından seçim takvimi tekrar düzenlenmiş ve tüm tarihler 2 hafta ileriye alınmıştır.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölümü lisans ve lisansüstü programlarından Öğrenci Temsilciliği seçimi yapılacaktır. Her akademik yılın başında, yönetmeliklerde belirtilen akademik takvim ve süreçlere uygun bir biçimde her bölümden çıkan öğrenci temsilci adayları o bölümün öğrencilerinin oyları ile demokratik bir ortamda seçilir. Oylama sonucu bölüm temsilcisi seçilen öğrenciler arasından da dekanlığın yönlendirmesi ile tekrar seçim yapılarak fakülte temsilcisi belirlenir.

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi bölüm öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranır:

·       İlgili Fakültenin en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrencisi olması,

·       Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,

·       Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,

·       Yükseköğretim Kurumundan uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,

·       Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,

·       Seçimin yapıldığı dönem başı itibariyle, genel not ortalamasının 4 üzerinden 2.75 ve üzeri olması,

·       Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması.

Öğrenci temsilciliğine başvurmak isteyen öğrencilerimizin 29 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında bölüm sekreterliğine başvuru yapması gerekmektedir.

Öğrenci Temsilciliği Takvimi:

13 Aralık – 16 Aralık Temsilci adaylarının Bölüm Başkanlıklarına başvurusu

17 Aralık Cuma Temsilci adaylarının, aday olma koşullarını sağlayıp sağlamadığının kontrol edilerek, koşulları sağlayanların saptanması, adaylara ve öğrencilere duyurulması.

20 Aralık-24 Aralık 2021 Temsilci adaylarının propaganda yapma süreci.

30 Aralık 2021 Perşembe Seçim sonuçlarının adaylara ve öğrencilere duyurulması, Fakülte Dekanlıkları ve Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcılığına bildirilmesi.

07 Ocak 2022 Cuma Fakülte öğrenci temsilcisi seçim sonuçlarının adaylara ve öğrencilere duyurulması, Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcılığı’na bildirilmesi.

11 Ocak 2022 Salı YTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı seçim sonucunun adaylara, öğrencilere duyurulması ve Rektörlük Makamına iletilmesi.

Öğrencilerimize duyurulur.